top of page

OPDRACHTENPORTEFEUILLE

Na het afwerken van zijn studies werkte Luc Van de Steene als medewerker voornamelijk aan sociale huisvestingsprojecten voor verschillende maatschappijen.

Daarnaast realiseert hij enkele verbouwingen en alleenstaande woningen in eigen naam.

Met SIRO ( tijdelijke vereniging voor Stedenbouw, Infrastructuur & Ruimtelijke Ordening ) is hij in belangrijke mate betrokken bij de realisatie van de Sas en Bassijnwijk te Gent, een stedelijk totaalproject.

Na de selectie door VLABO (Vlaanderen Bouwt) voor de uitvoering van negen woningen in het Kijkdorp “Kruishoeve” te Londerzeel concipieert hij verdichtingsprojecten rond landelijke kernen. Deze ontwerpen zijn pilootprojecten binnen het “Structuurplan Vlaanderen”

Dit heeft aanleiding tot het oprichten van A.A.D.U.- Architect Luc Van de Steene in het jaar 2000.

Na het afronden van de contracten maakt Architect-Urbanist Luc Van de Steene, in samenspraak, het Masterplan voor het Sint- Barbaracollege te Gent.

Dit belangrijk bouwproject in samenwerking met BOUWADVIES IV is heden voltooid. De basisschool en de kleuterschool op de site van de Maeterlinck – zaal is in gebruik.

Voor de toekomst beoogt Luc Van de Steene een meer gedifferentieerde projectportefeuille. Hij heeft de intentie het kantoor verder uit te bouwen in een vaste combinatie met de vernoemde confraters

bottom of page